Waxen

ROZEGEUR & MANESCHIJN

Huidtherapie Beauty & WaxenWAXEN
WAT IS WAXEN?


Waxen is een manier om ongewenst gezichts- en lichaamshaar te verwijderen. Bij ROZEGEUR & MANESCHIJN wordt u altijd behandeld door een professionele wax specialist en er wordt alleen wax van de beste kwaliteit gebruikt. Voor elk huidtype, waaronder ook voor de gevoelige en allergische huid is een wax beschikbaar. We werken met 2 soorten wax: Hot Wax en Strip Wax.  De  Wax Pro's weten dat  de 1e keer waxen best spannend kan  zijn.  Natuurlijk kunt u rekenen op  hun begrip.  Indien nodig kunnen zij u door middel van ademhalingsoefeningen  ondersteunen.   


HOTWAX

De Hot Wax wordt verwarmd in een speciaal daarvoor bestemde digitale heather. Hierdoor is de wax altijd op de juiste temperatuur. Nadat de huid is gereinigd en eventueel licht ingesmeerd met olie, wordt de wax met een houten spatel op de huid aangebracht. Eenmaal op de huid aangebracht, koelt de wax met daarin de haartjes af. Het plakje wax met daarin de haartjes wordt vervolgens in een snelle beweging verwijderd. Als alle haartjes op deze manier zijn verwijderd, wordt de huid goed gereinigd en wordt er een verkoelende creme opgebracht. Hot Wax is vooral bedoeld voor het waxen van de kleinere oppervlaktes, zoals de schaamstreek, de oksels, de bovenlip, de neus, de oren en wenkbrauwen.


STRIPWAX

Bij het ontharen van grotere oppervlakten (armen, benen, rug, borst) wordt de voorkeur gegeven aan Strip Wax. Deze wax is vloeibaarder dan Hot Wax. Ook deze wax wordt van tevoren opgewarmd in een digitale heather. In plaats van met een houten spatel, wordt deze wax met een metalen spatel over de huid uitgesmeerd. Op de warme hars wordt vervolgens een strip aangebracht. Deze wordt aangedrukt en met een snelle beweging verwijderd. Zowel de wax als de haartjes worden op deze wijze verwijderd. De nabehandeling is hetzelfde als bij de Hotwax.


NO DOUBLE-DIPPING

Belangrijk is dat spatels  nooit meer dan 1 keer worden gebruikt. Dit garandeert een optimale hygiëne.Hoe bereid je je voor op het harsen?


Om jouw ontharingsbehandeling met succes te laten verlopen, zijn er een aantal belangrijke zaken die je dient op te volgen:


▪ Zorg ervoor dat de haartjes op het te ontharen gebied niet langer dan 1,5cm en absoluut niet korter dan 0,5cm zijn. Dit is met name van belang voor de Brazilian Wax en bij de mannen ook op de borst, buik en rug. Als je zelf de boel korter moet maken is het aan te raden om een tondeuse of trimmer te gebruiken. Bij gebruik van een schaar is de kans groot dat niet alle haartjes even lang zijn en dus ook niet meegeharst worden als ze te kort zijn.


▪ Als je voor je eerste Brazilian Wax komt, draag dan comfortabele kleding. Na het harsen kan je schaamgebied wat gevoeliger zijn en bijvoorbeeld een kanten string met skinny jeans zal niet lekker zitten, en tegen je net onthaarde huid aan schuren.


▪ Wees Schoon! Normale hygiëne is OK.


▪ Neem tot 1 uur voorafgaand aan je afspraak geen hete douche of bad. Je huid kan te zacht zijn waarbij het harsen voor wondjes zal zorgen.


▪ Breng tot 2 uur voorafgaand aan je afspraak geen vette creme aan op de te ontharen gebieden. Anders laten de haartjes zich moeilijker pakken.


▪ Gebruik 1 of 2 dagen vòòr je afspraak thuis onder de douche een natuurlijke scrubhandschoen om te scrubben om eventuele ingegroeide haartjes los te maken zodat deze ook geharsd kunnen worden.


▪ Zorg ervoor dat je de nacht vooraf aan je afspraak goed slaapt. Hierdoor is de eventuele pijn-ervaring minder.